Etusivulle


BrowsByLL
  Katariina on sertifioitu microblading artisti, joka tekee microblading kulmia LaukkaLetissä Paavolassa. Kuvia töistäni löydät Facebookista ja Instagramista @browsbyll
Mitä Microblading on?

Microblading tarkoittaa kulmien piirtämistä iholle pigmenttivärin avulla, se mahdollistaa Sinulle luonnolliset, kauniit ja persoonalliset kulmat vaikka omia kulmakarvoja ei olisi juurikaan jäljellä. Microblading -toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon epidermiksen ja dermiksen väliin instrumentilla, jossa on useita hyvin pieniä teriä. Terät piirtävät kulmakarvaa muistuttavia jälkiä ihoon, jotka käytettävä pigmenttiväri sitten värjää. Käytämme testattuja, turvallisia ja laadukkaita tuotteita ja pigmenttejä Sharp Browsin omasta valikoimasta. Toimenpide muistuttaa periaatteeltaan hieman tatuoimista, mutta siinä on suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Microblade -tekniikalla tehdyt kulmat näyttävät erittäin luonnolliselta, mutta haalistuvat iholla noin vuodessa, jonka vuoksi tarvitaan säännöllinen vahvistuskäsittely kulmien muodon ja värin ylläpitämiseksi noin 10-12 kk välein.

Kuinka microblading käytännössä tehdään?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämme La Chica:n ”Golden Mean”-mallisia erikoistyökaluja, joilla mittaamme ja muotoilemme sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan, kuunnellen toiveitasi. Piirrämme aluksi kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt iholle piirretyn suunnitelman, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä piirtäen jokaisen karvan erikseen ja käyttäen sävyä, joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja ei tehdä pigmentillä ja ääriviivat pyyhitään lopuksi kokonaan pois. Microbladingin tekemiseen käytämme erikoisteriä, jotka koostuvat 9-14 pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon. Pigmentin pysyvyyteen ihossa ja mikrobladingin lopputulokseen vaikuttaa hyvin vahvasti myös jälkihoidon onnistuminen, joka on asiakkaasta itsestään kiinni. Tämän vuoksi jälkihoio-ohjeita kannattaa noudattaa hyvin tarkasti! Ohjeet löydät alta.

Sattuuko Microblading?

Käytämme puudutusainetta toimenpiteen aikana, se poistaa mahdollisen kivun melko tehokkaasti. Pintapuudutus haihtuu elimistöstä 2h kuluessa. Ensimmäinen piirtokerros tehdään ilman puudutetta parhaimman lopputuloksen takaamiseksi ja se voi tuntua epämiellyttävältä.

Kauanko parantuminen kestää?

Paraneminen vie yleensä noin 7-10 päivän verran. Tässä ajassa kuollut ihosolukko eli rupi lähtee irtoamaan ihosta, toisin sanoen pienet hiukkaset, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. On todella tärkeää, että et yritä irrottaa rupea tai koske siihen. Tämä voi vaikuttaa paranemiseen. Noin kuukaudessa pigmentti kulmissa on täysin asettunut ja 6-12 viikon jälkeen tehdään toinen käsittelykerta, jolloin väriä lisätään niihin kohtiin joista sitä on lähtenyt normaalia enemmän. Saat mukaasi asiakirjan, jossa on kerottu paranemisvaiheet ja miten kulmat elävät tässä vaiheessa. Kulmakäsittelyn hinta sisältää 6viikon kuluessa tehtävän vahvistuskäsittelyn.

Mitä tapahtuu toimenpiteen jälkeen?

Kaikista tärkein asia on pitää ihosi kuivana ja puhtaana. Tämä meinaa sitä, että et saa uida uima-altaassa, käyttää saunaa tai solariumia tai hikoilla voimakkaasti parantumisen ajan. Älä myöskään koskettele kulmiasi. Iho voi alkaa hiukan kutiamaan ja siitä voi irtoilla pieniä kuolleita ihonpalasia, mutta älä siitäkään huolimatta koske kulmiin. Älä käytä myöskään voimakaita anti-aging voiteita.

Millaisia pigmenttejä microbladingissa käytetään?

Käytämme korkelaatuisimpia pigmenttejä. Nämä pigmentit eivät sisällä mitään metalleja ja ovat 100% luonnollisia. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi väri katoaa vuoden aikana kulmistasi.

Kenelle microblading ei sovi?

Käsittelyä ei suositella, jos olet raskaana, imetät, sinulla on diabetes tai jokin lääkekuuri, kuten antibiootit, verenohennuslääkkeet tai aknen hoitoon tarkoitettu lääkitys. Myös jotkut sairaudet, kuten verenvuototauti, estävät microblading-kulmien ottamisen. Myös voi olla että jos sinulla on todella rasvainen ja todella kuiva iho ei microblading pysyvyys ole niin hyvä. Jokatapauksessa, voit aina ottaa yhteyttä microblade-ammattilaiseen, joka kertoo sinulle voidaanko microblading tehdä vai ei

ENNEN HOITOA

1. Varaudu pieneen punoitukseen. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.

2. Tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok.

3. Ei kipulääkkeitä (iburofeiini) 48h ennen toimenpidettä. Me myös suosittelemme välttämään lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

4. Ei alkoholia 48h ennen toimenpidettä.

5. Jos käytät (kulma-alueella) tuotteita jotka sisältävät Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

6. Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen tulemista.

7. Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

8. Älä nypi tai värjää kulmakarvojasi ainakaan viikkoon ennen microblading-aikaasi.

9. Ole avoin allergioistasi ja kroonisista sairauksistasi. Kerro microbladin ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus yms.)

HOIDON JÄLKEEN:

1. Ole tietoinen toipumisvaiheesta. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen:

1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet.

2. Käsittele kulmia hellästi, älä irrota kuollutta ihoa itse. Kulmien ympäriltä iho voi tuntua aralta 24hmicrobladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä!

3. Hoida kulmia jälki-hoitovoiteella, esim Bepanthen voide.

4. Suojaa uusia kulmiasi. Vältä saunomista, kovaa hikoilua ja uimahalleissa uimista. Älä myöskään laita mitään meikkiä kulmiin tämän paranemisen aikana, koska iho on vielä silloin herkkä ja haavat avoinna, jolloin bakteerit pääsevät helpommin ihon alle.

5. Vältä solariumia ja voimakkaita ihovoiteita. Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.

6. Ensimmäisen microblading-kerran jälkeen tulos ei ole lopullinen. Monet asiakkaamme ovat kokeneet lievää ahdistusta kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu hieman aikana parin viikon kuluttua microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa leikkaus-linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida vasta ensimmäisen vahvistuskerran jälkeen joka on n 6viikon kuluessa ensimmäisestä käsittelystä.

7. Älä epäröi ottaa yhteyttä microblading-artistiisi. Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin meidän microblading ammattilaiset vastaavat mielellään kysymyksiisi